Piet Huysentruyt, zondag in Hadiemicha bij MENT.

Foto: VTM

Piet heeft net een boek uit én na lange tijd opnieuw televisieplannen. Een goeie reden om hem uit te nodigen voor Hadiemicha.

Natuurlijk wordt het geen gewone babbel. Micha ‘fileert het leven’, doorgrondt het DNA van de gast volledig. Boeiend wordt het met Piet dus zeker!

Piet’s ouders waren kolonisten met een grote koffieplantage in Congo, maar, kwamen berooid terug na de onafhankelijkheid in 1960.

Daarna wordt Piet geboren, niet écht de primus van de school, rekenen was niet aan hem besteed en hij moest een zevende jaar doen om zich beter klaar te stomen voor de middelbare school.

Daarover zegt Piet dat dit zijn minderwaardigheidsgevoel nog groter maakte.

Na een zwaar ongeval ging hij zelf kiezen wat hij ging studeren. Het werd Hotelschool Ter Duinen.

Daarover zegt Piet: ‘Mijn gelukkigste praktijklessen waren deze toen ik aan de afwasbak stond’. Niet echt een uitspraak om later topchef te worden.

Toch zou Piet Huysentruyt 1 van de groten worden, buitenlandse opleidingen, eigen restaurant en … televisie. Toen VTM de samenwerking stop zette zat Piet dicht bij een depressie.

Hij trok naar Frankrijk en opende LIKOKE dat ie later aan z’n zoon overliet.

Nu verbouwt Piet wijn in Zuid-Afrika en is hij verknocht aan golf.

Z’n boeken ‘Piet ongezouten’ en Piet gepeperd’ liggen nu in de winkel.

Zo’n boeiend man, een uur lang in gesprek en daartussen z’n eigen muziekkeuze … zondag 27 november om 21 uur bij MENT.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.