Quantcast
Radio

Qmusic, Joe en Willy zetten Belgische artiesten in de kijker in ‘Week van de Belgische muziek’

Naast VRT steunt ook DPG Media van maandag 8 tot zondag 14 februari de ‘Week van de Belgische muziek’. Op Qmusic zal Belgische livemuziek te horen zijn, Joe veilt objecten ter voordele van ‘Live2020’ en internetradio Willy draait een hele week enkel Belgische platen.

Tijdens ‘de Week van de Belgische muziek’ ontvangen Q-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe elke weekdag vijf Belgische artiesten. Zij brengen live hun eigen nummers en een cover van de artiest die de dag nadien langskomt bij Maarten & Dorothee. Welke artiesten langskomen vertellen Maarten & Dorothee op maandagochtend in de ochtendshow.

Joe ’70’s Top 700

In de ’70’s Top 700′ veilen de Joe-dj’s unieke muzikale items. De gitaar van Paul Severs, de gouden plaat van Will Tura of een etentje op het middenplein van het Sportpaleis worden geveild. De opbrengst van deze veiling gaat naar het solidariteitsfonds LIVE2020 ter voordele van de Belgische muzieksector.

In de 70’s aftershow eren Joe-dj’s Heidi Van Tielen en Jan Bosman elke dag een andere populaire Belgische artiest of band uit de jaren ’70.

Willy ‘Verse vis’

Op de digitale rockradio Willy zullen de hele week alleen maar Belgische platen te horen zijn. Tijdens ‘De Week van de Belgische muziek’ zetten ze elke dag jong of onbekend talent in de kijker onder de naam ‘Verse Vis’. Elke dag worden zeven bands van het VI.be-platform gekozen. Artiesten en bands kunnen zichzelf voorstellen en hun muziek insturen. Elke band of artiest speelt ook een livesessie.

Op zaterdagochtend 13 februari zijn in het programma ‘Class X’ de beste Belgische klassiekers te horen. Willy sluit ook de week op Valentijn af met een ode aan de Belgische muziek.

© - DPG Media
© DPG Media

‘De Week van de Belgische muziek’ is van maandag 8 tot en met zondag 14 februari te horen op Qmusic, Joe en rockzender Willy.

Toon meer

Gerelateerde berichten