Quantcast
Radio

‘Angels’ van Robbie Williams stoot Backstreet Boys van de troon in Qmusic top 500 van de 90’s

Van maandag tot vrijdag was het pure nostalgie op Qmusic in de top 500 van de 90’s. De Q-luisteraar bekroonde ‘Angels’ van Robbie Williams voor het eerst tot absolute nummer 1. Hiermee stoot de Britse popzanger de Backstreet boys van de troon. Gene Thomas neemt met X-Session zilver en mag zich zo de hoogst genoteerde Belg ooit in de lijst noemen.

In de top 500 van de 90’s kondigden Qmusic dj’s Vincent Fierens en Jolien Roets ‘Angels’ van Robbie Williams aan als het allerbeste nummer uit de 90’s. Opvallend: het is de eerste keer dat Robbie Williams met het nummer boven aan de lijst prijkt. ‘Angels’ laat hiermee ‘Everybody’ van The Backstreet Boys (plaats 3) en ‘On and On’ van X-Session (plaats 2) achter zich. Gene Thomas is met X-Session de beste Belg ooit in de lijst.

Populairste band

Koen en Chris Wouters van Clouseau mogen zich de populairste band van de 90’s noemen. De Qmusic luisteraar stemde de broers maar liefst 11 keer in de lijst, waarvan drie nummers in de top 100: ‘Afscheid Van Een Vriend’ op 25, ‘Nobelprijs’ op 37 en ‘Daar Gaat Ze’ op 95. Ook de Spice Girls en de Backstreet Boys staan veelvuldig in de lijst met respectievelijk 8 en 7 songs.

De top 10 van de Top 500 van de 90’s:

  1. Robbie Williams – Angels
  2. X-Session – On And On
  3. Backstreet Boys – Everybody (Backstreet’s Back)
  4. Britney Spears – Baby One More Time
  5. AC/DC – Thunderstruck
  6. Snap! – Rhythm Is A Dancer
  7. Captain Jack – Captain Jack
  8. Gorki – Mia
  9. Spice Girls – Wannabe
  10. Nirvana – Smells Like Teen Spirit

Als kers op de taart brachten Qmusic dj’s Sean Dhondt en Jolien Roets een eigen versie van ‘Angels’. Beluister hieronder het fragment:

De 90’s zijn 24 op 24 te beluisteren op Qmusic.be of in de Q-app.

Toon meer

Gerelateerde berichten