Quantcast
Radio

Radiostudenten tonen opnieuw het beste van zichzelf in ‘MNM Student Late Night’

MNM geeft radiostudenten al acht jaar aan een stuk de kans om hun stem te laten horen op de nationale radio. In ‘Student Late Night’ zijn vanaf maandag 8 februari opnieuw studenten van zes Vlaamse hogescholen te horen op de radio.

Vanaf maandag 8 februari krijgen radiostudenten van zes Vlaamse Hogescholen hun eerste vuurdoop op op MNM in ‘Student Late Night’. Vaste radiopresentatoren van dienst Evelyn De Backer en Bart De Raes, begeleiden de studenten tijdens hun stage. Met ‘Student Late Night’ krijgen toekomstige radiomakers de kans om hun eerste stappen op de nationale radio te zetten.

Het format heeft al heel wat talent naar de MNM-studio gebracht, zoals vaste MNM dj’s: Dorianne Aussems, Sen De Paepe, Cato Peeters en ‘wing-dj’s’ van van Peter Van De Veire: Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave.

“Het moment dat je voor het eerst live bent op de leukste zender van het land is onbeschrijfelijk! ‘Student Late Night’ is ook een enorme opstap naar verdere stappen op de radio. Ik had toen nooit gedacht dat ik nu elke ochtend Vlaanderen wakker zou mogen maken. Het is geweldig dat MNM zo veel kansen geeft aan jong radiotalent om te groeien en zich te laten horen aan Vlaanderen.”

Wanne Synnave (MNM-dj)

Bizarre periode

Dit jaar wordt het een speciale editie van ‘MNM Student Late Night’. Alles zal coronaproof moeten verlopen, zo zullen niet alle studenten aanwezig kunnen zijn op de VRT en zullen ze als redactie vanop afstand hun programma maken. Dat is een hele aanpassing, maar het project schrappen was nooit een optie.

“MNM en de zes hogescholen werken al jaren goed samen, dus we hebben er alles aan gedaan om ‘Student Late Night’ ook in 2021 te laten doorgaan. Er zal veel meer vanop afstand gebeuren, want de studenten zullen niet allemaal naar VRT kunnen komen. Het resultaat blijft wel hetzelfde: de studenten maken hun eigen radioshow op de nationale radio. En daar zijn we in deze bizarre tijden extra blij om!”

Bart De Raes (MNM-dj en projectleider van ‘Student Late Night’)

De studenten volgen allemaal een mediaopleiding aan één van volgende Hogescholen: AP Hogeschool (Antwerpen), Howest (Kortrijk), Hogeschool PXL (Hasselt), Arteveldehogeschool (Gent), RITCS School of Arts (Brussel) en Thomas More Hogeschool (Mechelen). Elke hogeschool krijgt twee dagen lang de kans om zich te laten horen op de radio.

‘Student Late Night’ wordt van maandag tot en met woensdag van 22.00 uur tot 23.00 uur uitgezonden op MNM. Op donderdag hoor je ‘Student Late Night’ van 23.00 uur tot middernacht.

Toon meer

Gerelateerde berichten