Quantcast
In Memoriam

Rik Andries, alias De Kat, is overleden

Rik Andries, bekend van zijn rol als dokter Walter De Decker in Thuis en als actieheld in De Kat, is overleden. De acteur zou in juni 85 zijn geworden. Dat meldt VRT NWS.

Tientallen jaren lang was Rik Andries een van de bekendste acteurs in BRT-televisiereeksen. Zo speelde hij in Midas (1967) de slimme wetenschapper Peter Paracelsus, en vertolkte hij de rol van soldaat Ostrik in Keromar (1971). Van die laatste kan je alle 13 afleveringen herbekijken op VRT NU.

In 1973 was de hoofdrol in De Kat voor Rik Andries, een milieu-activist en superheld die het opnam tegen een lokale afvalbaron. De Kat is ook nu nog altijd te herbekijken op VRT NU.

In 1995 en 1996 speelde Rik Andries huisdokter Walter De Decker in Thuis. De Decker was getrouwd met Marianne en vader van dokter Ann en advocaat Tom De Decker. Tijdens een strandwandeling zakte hij in elkaar en hij stierf in het ziekenhuis. In recente afleveringen raakte bekend dat hij jaren daarvoor een jong meisje had verkracht in een surfclub.

Rik Andries was ook vele jaren actief in het theater bij de KVS, onder meer in allerlei Shakespeare-producties. 

De VRT biedt haar medeleven aan, aan collega’s, familie en vrienden van acteur Rik Andries die op 21 april overleden is.

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten