Quantcast
EntertainmentMuziek

The Best Of: Ibe brengt pakkend eerbetoon aan Gorki

In de laatste aflevering van The Best Of zorgt Ibe voor een krop in de keel met een eerbetoon aan Gorki. Naast Ibe brengen ook Sam Gooris, Joost Zweegers, Frank Vander linden en Black Box Revelation een ode aan de bandleden van Gorki en aan goede vriend Herman Brusselmans.

Wie Vlaamse rock zegt, zegt Gorki. De band werd in 1990 derde in Humo’s Rock Rally en zanger Luc De Vos groeide al snel uit tot een geliefd frontman en een populair tv-gezicht. Zeven jaar geleden stierf Luc De Vos en zijn dood betekende ook het einde van Gorki.

In de slotaflevering van The Best Of koos Vlaanderen de vijf beste liedjes van Gorki. Ibe maakt de Ancienne Belgique muisstil met zijn trage versie van Mia, Black Box Revelation zingt Lieve Kleine Piranha, Sam Gooris trekt zijn danssloefkes aan voor een feestelijke versie van Anja en muzikant Joost Zweegers maakt indruk met zijn versie van Veronica Komt Naar Je Toe.

Frontman van De Mens, Frank Vander linden stond zelf ook nog centraal in The Best Of, maar brengt in de laatste aflevering een eerbetoon aan Gorki met een bewerking van Soms Vraagt Een Mens Zich Af.

Onbekende en bekende Gorki-fans zoals Guga Baúl, Bert Verbeke en Riadh Bahri vertellen in de VoxBox van The Best Of waarom ze fan zijn van Gorki. Rockvrienden Frank Vander linden en Stijn Meuris halen herinneringen op aan Luc De Vos, net zoals broer en zus Erik en Nicole, die vertellen hoe ze hun kindertijd samen met Luc beleefden. 

Podcast: The Best Of – Next Generation

Elke week breit An Lemmens online nog een vervolg aan The Best Of. Via vtm.be pakt ze uit met een unieke podcast waarin ze met een jonge artiest praat die al heel wat op zijn of haar palmares heeft staan. Na Mathieu Terryn van Bazart, Emma Bale, Slongs, Laura Tesoro, Olivia Trappeniers, Metejoor en Milo Meskens is het deze week de beurt aan Gers Pardoel.

De podcast The Best Of – Next Generation is te beluisteren op alle podcastplatformen én ook te bekijken op YouTube.

The Best Of Gorki, dinsdag 19 oktober 2021 om 20.35 uur bij VTM.

Toon meer

Gerelateerde berichten