‘Twee tot de zesde macht’ is terug met nieuwe BV-duo’s

Pedro Elias en Wesley Sonck als nieuwkomers in een nieuw seizoen van 'Twee tot de zesde macht' -©VRTPedro Elias en Wesley Sonck als nieuwkomers in een nieuw seizoen van 'Twee tot de zesde macht' -©VRT

Jeroen Meus is klaar voor een nieuw seizoen van ‘Twee tot de zesde macht’. Bekende Vlamingen als Jeroom, Philippe Geubels, Rik Verheye Tom Waes en Ingeborg nemen het op tegen enkele duo’s Vlamingen, maar ook nieuwkomers als Wesley Sonc & Pedro Elias doen hun intrede.

Naast vaste waarden Jeroom, Philippe Geubels, Rik Verheye en Tom Waes zullen ook enkele nieuwe gezichten dit seizoen deel uit maken van de BV-supermacht. Nieuwkomers Joke Emmers, Dieter Coppens, Pedro Elias, Wesley Sonck, Rani De Coninck en Jeroen van Koningsbrugge schuiven voor het eerst mee aan de quiztafel. In elke aflevering staat dit jaar ook opnieuw een speciaal thema centraal. De thema’s dit jaar zijn: tijdreizen, mode, gezondheid, spionage, sport, strip, royalty en Hollywood.

Kom op tegen Kanker

Ook dit jaar zijn er weer twee BV-specials voor Kom op tegen kanker. In ‘Reizen Meus’, de reis-aflevering van ‘Twee tot de zesde macht’, nemen de presentatoren en presentatrices van Vlaanderens bekendste reisprogramma’s het tegen elkaar op. De laatste aflevering, ‘De finale’, wordt een trip down memory lane uit het rijk gevulde VRT-archief.

‘De foto’

Dit seizoen pakt uit met een volledig nieuwe ronde: ‘De foto’. In ‘De foto’ zijn alle antwoorden op de quizvragen terug te vinden op een foto. Kunnen de kandidaten de antwoorden vinden, terwijl de tegenstander op de loer ligt?

Ontdek hieronder de korte inhouden per aflevering van het nieuwe seizoen van Twee tot de zesde macht:

Reizen Meus (21/02)

Het nieuwe seizoen van Twee tot de zesde macht begint met met een BV-special voor het goede doel. Voor één keer tovert Jeroen Meus ‘Twee tot de zesde macht’ om tot ‘Reizen Meus’. Zijn reispartners zijn: Tom Waes & Cath Luyten, Dieter Coppens & Wim Lybaert, en Olga Leyers & Pascal Braeckman.

Gezondheid (28/02)

In deze aflevering staat het thema ‘Gezondheid’ centraal. De BV-supermacht bestaat uit een hypochonder en een heler: Philippe Geubels en Ingeborg Sergeant. Zij worden uitgedaagd door een brandweerman, een leerkracht, een Kung-Fu master en een reisgoeroe.

Sport (07/03)

Wesley Sonck en Pedro Elias nemen het op tegen twee straffe duo’s in deze sport-aflevering.

De tijdreis (14/03)

In deze aflevering kruipen Jeroen en zijn kandidaten in een teletijdmachine en flitsen ze zichzelf naar de jaren 70 om terug te keren naar het jaar 2021. Nineties-kids Joke Emmers en Rik Verheye nemen het op tegen kids uit de sixties en seventies, en tegen twee echte millenials. Welke generatie gaat aan de haal met tienduizend euro?

Mode (21/03)

Deze aflevering staat volledig in het teken van mode. Jeroen Meus heeft zijn mooiste kostuum aangetrokken en het meest stijlvolle BV-duo uitgenodigd dat hij kon vinden: Élodie Ouédraogo en Jeroom Snelders. Zij betreden de catwalk van de quiz samen met twee andere teams van onbekende Vlamingen, in de strijd om de tienduizend euro.

Spionage (28/03)

In deze aflevering infiltreert Jeroen Meus in de wereld van de spionage. Erik Van Looy en Kamal Kharmach nemen het op tegen twee sympathieke duo’s.

Hollywood (04/04)

Neem de popcorn en chips er maar bij, want ‘Twee tot de zesde macht’ presenteert de Hollywood-aflevering. Tom Waes en Saartje Vandendriessche gaan de strijd aan tegen twee andere duo’s filmliefhebbers.

Royalty (11/04)

In de Royalty-aflevering strijden Jeroen van Koningsbrugge en Rani De Coninck tegen twee duo’s.

Strip (18/04)

Jeroom Snelders en Adriaan van den Hoof zijn de BV-supermacht in deze strip-aflevering. Weten ze het meest of zijn de duo’s hun te slim af?

Finale (25/04)

Dit seizoen afsluiten, doet Jeroen Meus met een special voor Kom op tegen kanker. Voor deze laatste aflevering verzamelt Jeroen enkele grote namen uit de rijkr VRT-geschiedenis. Gert Verhulst en Margriet Hermans kennen elkaar al jaren en waren beiden te zien in ‘Zeg eens euh!’. Sergio Quisquater en Geena Lisa presenteerden ‘Fata morgana’, en Steven Van Herreweghe speelt samen met VRT-boegbeeld Bart Peeters.

‘Twee tot de zesde macht’ is vanaf 21 februari 2021 elke zondag om 20.00 uur te zien op Eén.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.