Vanaf morgen terug op VTM: Blind Date

“Als er in een relatie een muur tussen beide partners staat, is dat vaak het begin van het einde. Maar bij Blind Date is dat hopelijk het begin van iets moois.” Met die woorden begint Nathalie Meskens aan de comeback van de meest iconische datingshow aller tijden, met een mix van vertrouwde succeselementen van toen én nieuwigheden.

In de eerste aflevering van Blind Date krijgen de kijkers twee dates voorgeschoteld. De 25-jarige huisarts Mattijs uit Ham, die in Antwerpen woont en werkt, bijt de spits af. Daarna nemen maar liefst twee ‘jagers’ tegelijk plaats naast de legendarische wand, één van de nieuwigheden in deze fonkelnieuwe Blind Date. Niet alleen moeten de ‘prooien’ dus de strijd met elkaar aangaan, ook de 24-jarige logopediste Laura uit Antwerpen en de 26-jarige L.O.-leerkracht Lotte uit Kessel-Lo zijn concurrenten van elkaar, want één van hen wordt door de drie mannen aan de andere kant huiswaarts gestuurd.

Nathalie Meskens“Ik was 13 toen Blind Date begon en was meteen grote fan. Van Ingeborg en van het spelletje. Iemand versieren op televisie en met een wand ertussen, dat was toch wel heel speciaal. En het moment dat de wand openging, was pure magie. Die magie voel ik nu opnieuw als ik zelf naast de wand sta. De zenuwen gieren door de keel van de kandidaten. Ondertussen bestaan er wellicht duizend manieren om te daten, maar amper zo spannend als in Blind Date.”

Met wie mag de knappe dokter de legendarische zwaai op de trap doen?

Mattijs is de allereerste ‘jager’ in Blind Date. Dat dokters aantrek hebben, blijkt al snel uit het enthousiasme van het publiek. Nathalie wil daarom weten of er ook spanning te voelen is op het werk van Mattijs: “In de praktijk waar ik nu aan de slag ben, valt dat goed mee. Ik moet een professionele houding aannemen he. Maar tijdens mijn stage in een ziekenhuis was er een assistente waar het wel goed mee klikte. Een paar maanden later zijn we elkaar toevallig tegengekomen. Toen zei ze: hier is mijn sexy stagiair”, lacht Mattijs.

De 25-jarige huisarts valt op natuurlijke schoonheden, die hij ook meteen voorgeschoteld krijgt. Al kan hij ze zelf nog niet zien. De drie ‘prooien’ zijn vroedvrouw Gioia (23, Herk-De-Stad), die nu als psychiatrisch verpleegkundige werkt, Angelita (26, Mechelen), die haar eigen naaiatelier heeft en pedagogisch medewerker Enya (25, Sinaai).

In de eerste ronde ‘Eerst even snuffelen’ vuurt Mattijs enkele persoonlijke vragen af op de drie dames. Na de rondes ‘Wat zegt Google?’ (waarin Google en de sociale media alles van de ‘prooien’ blootlegt) en ‘Een gewaarschuwd man’ (waarin familie en vrienden van de ‘prooien’ Mattijs inside information geven) valt iemand rechts van de wand af. Tijdens een gewone date is het belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Bij Blind Date is de laatste indruk belangrijker, want die zal in de laatste ronde beslissen wie met Mattijs op reis mag.

Wie van de jagers én de prooien moet het onderspit delven?

Al in de eerste aflevering moeten ook twee ‘jagers’ het tegen elkaar opnemen: de 24-jarige logopediste Laura uit Antwerpen en de 26-jarige L.O.-leerkracht Lotte uit Kessel-Lo zijn concurrenten van elkaar en beginnen samen aan de jacht. Aan de drie ‘prooien’ om te beslissen wie van de twee dames sowieso het vliegtuig op stapt. Laura valt op jongens met een hoek af en Lotte knapt dan weer af op slechte openingszinnen. De twee dames hebben ook speciale talenten, die ze meteen tonen aan het publiek om de mannen te overtuigen om voor hen te kiezen.

Na de eerste ronde, waarin de drie mannen vragen aan Laura of Lotte stellen, valt één van de dames af. Zij die het meest in de smaak viel, heeft daarna de touwtjes in handen. Tuinman Jens (26, Lochristi), entertainer Sebastiaan (27, Balen) en jeugdwerker Brecht (25, Temse) wagen hun kans. Het gaat er hard aan toe, want de mannen doen er alles aan om de beste indruk na te laten.

Ontdek het volledige voorjaar van VTM hier.

Blind Date, vanaf woensdag 6 februari om 21:15 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.