Quantcast
FictieNajaar 2020Televisie

Wie heeft het licht uitgedaan in ‘Black-out’?

Vanaf zondagavond 22 november dompelt Eén ons onder in het duister en gaat het licht uit met de nieuwe spannende misdaadreeks ‘Black-out’, met een topcast waaronder Sara De Roo en Geert Van Rampelberg.

Wie heeft het licht uitgedaan? Dat is de grote vraag wanneer België in de ban raakt van een complete elektriciteitspanne. Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in het hele land. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd.

De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven. Hillebrand geeft Michael Dendoncker, Hoofd Dienst Anti-terrorisme, de opdracht om in het uiterste geheim haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter deze black-out zit. Terwijl zij verstrikt geraakt in een politiek kluwen, tast hij in het duister.

Naast Geert Van Rampelberg en Sara De Roo in de hoofdrollen doen onder andere Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Louis Talpe en Jelle De Beule mee in deze meeslepende nieuwe reeks. Joël Vanhoebrouck regisseerde, het scenario is van de hand van Philippe De Schepper, Geert Verbanck en Bas Adriaensen. De reeks werd al genomineerd voor de prestigieuze Prix Europa en Seriencamp in Duitsland.

“‘Black-out’ is in de eerste plaats een heel meeslepende thrillerreeks. De makers en Eén werden geïnspireerd door een actueel thema: het energievraagstuk. Dat ligt intussen al een paar jaar op tafel en blijft ook vandaag relevant. Tegen deze achtergrond is ‘Black-out’ ontstaan. Het resultaat: een spannende reeks van eigen bodem met Vlaamse topacteurs, mét internationale allure.”

Olivier Goris, netmanager Eén

“Ik ben bijzonder fier op deze misdaadserie. In ‘Black-out’ is niet alleen de arena waarin het verhaal zich afspeelt, maar zijn ook de personages die erin rondlopen belangrijk. Als regisseur wilde ik die wereld zo authentiek mogelijk tonen. Bij de casting heb ik niet moeten twijfelen. Het was voor mij evident om Sara De Roo als eerste minister te casten. Een politica en toch een bezorgde moeder, een vrouw die geconfronteerd wordt met een verscheurend dilemma: kies ik voor mijn land of kies ik voor mijn dochter? Ook de keuze om Geert Van Rampelberg te casten als politiespeurder, was de evidentie zelve. Hij is immers een van onze strafste en meest intuïtieve acteurs. Hij kan als geen ander een serie dragen en de kijker meenemen in het complexe politieonderzoek. Deze twee klasbakken hebben we kunnen omringen met verschillende straffe actrices en acteurs, te veel om op te noemen.”

Joël Vanhoebrouck, regisseur

“Met ‘Black-out’ willen we relevante fictie maken die vragen oproept, fictie met een sociale laag, spannende en ook gewoon ontspannende televisie. We zijn heel blij dat de reeks ook al over de landsgrenzen heen gesmaakt wordt, met nominaties voor onder andere Prix Europa en Seriencamp.”

Helen Perquy en Philippe De Schepper, producenten

Black-out’: vanaf 22 november elke zondag om 20.50 uur op Eén of via de VRT NU app.

Black-out’ is een productie van jonnydepony voor Eén.

Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde berichten